Over ons

Welkom in de thuisbasis van Geeko, uw jas kunt u aan de Star Wars-kapstok hangen. Volgt u mij alvast naar de game- en technologieruimte, en neem aan de rechterkant een Virtual Reality-bril. Nu u er toch bent, vergeet ook zeker niet ons laboratorium te bezoeken, zodat u kunt meegenieten van onze wetenschappelijke experimenten. En straks bij het buitengaan, loopt u nog even door onze wonderbare fantasy-tuin. Geniet van het avontuur!

Als u vragen heeft, stuur dan een mailtje naar Thomas. Als u geïnteresseerd bent om voor ons te schrijven, klik dan hier.

Thomas Bossuyt
arrow

Thomas Bossuyt

Master Chief
close
info:
West-Vlaamse Bossie voor de vrienden, boze webbeheerder voor de Geeko-bezoeker. Als je hem wat beter kent, weet je dat zijn niveau van humor bestemd is voor een nichepubliek. Hij studeert journalistiek in Gent en focust zich voornamelijk op het schrijven van recensies. Daarnaast verslijt hij zijn gitaarsnaren op de oude rockplaten van Dire Straits en heeft hij een neus voor alles wat naar technologie ruikt.
Ine Arts
arrow

Ine Arts

ConCERNed About Physics
close
info:
Ine Arts, alias IneMEGAmaxi, een klein uitspatsel van haar grootheidswaanzin. Ze studeert fysica aan de Universiteit Antwerpen, waar haar interesse voor kwantummechanica en theoretische fysica is opengebloeid. Wanneer ze even wil ontsnappen aan de wiskundige berekeningen, duikt ze de fantasywereld in met haar favoriete games of een goed boek. Ten slotte speelt ze piano en is schermen een uitlaatklep om haar agressie van zich af te werken. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, die Ine.
Andreas Van Waeyenberge
arrow

Andreas Van Waeyenberge

IT-goeroe
close
info:
Online gekend als Drevonovic. Hij staat op na een Wake-On-LAN signaal en gaat slapen wanneer zijn CPU oververhit raakt. Hij drukt zijn verstand in RAM uit en hij slaapt onder een geweven deken van internetkabels. Hij studeerde NMCT aan de Howest in Kortrijk en nam system administrator als specialisatie. Nu is hij aan het werk als Consultant System Engineer bij Orbid en bezorgd verschillende bedrijven oplossingen op hun netwerk –en hardwareproblemen. Van kleine computerkwaaltjes tot grote netwerkomgevingen, geen opdracht is hem te groot. Af en toe wisselt hij zijn internetkabels in voor een saxofoon, een drumstel, een draaitafel of keeperhandschoenen en gaat hij helemaal los.
arrow

Kamiel Janssens

Drakenklerk
Kamiel Janssens
close
info:
Fervent Fantasy-lezer, met name epische fantasy. Een hobby-schrijver van zowel korte als lange fantasyverhalen. Hij studeert fysica in Antwerpen en interesseert zich voor technologie en een milieuvriendelijke toekomst. In zijn vrije tijd is hij een spurter en vindt hij rust in de vrijheid die de natuur biedt.
arrow

Andreas Van den Bergh

Mad Scientist
Andreas Van den Bergh
close
info:
Een explosieve vergeetkop die zijn vrije tijd spendeert aan het smelten van aluminium en het spelen met extreme lasers. Dat is Andreas, een echte wetenschapper in spe, want zoals hij zelf zegt: “Je kent niets als je het nog niet gedaan hebt.” Daarnaast heeft hij een passie voor zwaarden, en is een maestro op de piano. Een homo universalis dus, naar zijn grote voorbeeld Leonardo Da Vinci.
arrow

Daan "Myztacon"

De gamer met de bivakmuts
Daan 'Myztacon'
close
info:
Myztacon is één en al mysterie, waarbij zijn identiteit zelfs voor Sherlock Holmes moeilijk te achterhalen zou zijn. Hij blijft dus liever anoniem en treedt buiten zijn comfort zone door te schrijven voor Geeko. Het is niet eenvoudig voor hem om zich vast te klammen aan een game, maar eens zijn passie aangewakkerd is, dan komt zijn competitieve alter-ego naar boven. Naast zijn passie voor gamen spendeert hij zijn vrije tijd vaak aan sport.
Michiel Maertens
arrow

Michiel Maertens

Back to reality
close
info:
Een nostalgisch wezen dat zich vestigt in de schaduw van de maatschappij. Om te ontsnappen aan de duistere werkelijkheid duikt hij met een plons in heroïsche fantasieverhalen waarin hij verdrinkt zonder hoop om ooit nog adem te halen. Zijn andere hobby, gamen, is voor Michiel meer een verstikkingsmechanisme waarin hij de haat van de online Smite community in probeert te verwerken om tegelijkertijd nog wat plezier uit te destilleren.
Vincent Ceulemans
arrow

Vincent Ceulemans

Frater Vincent
close
info:
Vincent Ceulemans (°1981, Antwerpen) is al zo lang hij het zich herinneren kan gefascineerd door alles wat knoppen en schermpjes heeft. Hij lijdt aan een chronische slaapstoornis die men ‘lezen’ noemt. Muziek is één van de pijlers van zijn leven. Maar zijn levenskeuze is die van norbertijn in Averbode. Als kloosterling en priester blijft hij ook met technologie en wetenschap bezig. Sinds eind 2015 is hij een fervent Ingress-speler.
Maarten Van Cutsem
arrow

Maarten Van Cutsem

Smartie
close
info:
Een 20-jarige journalist in wording met een passie voor bewegend beeld en gitaar.
arrow

Yannick Lambrecht

Joker
Yannick Lambrecht
close
info:
Bekend als Lambi, komt uit Deiremonne en studeert vertaler-tolk in Gent. Hij heeft een passie voor stand-up comedy, zowel de genialiteit van een Louis CK als de gruwel van een open mic. Verder trouwe aanhanger van Sporting Lokeren, maar gaat het betere voetbal vaak in het buitenland opzoeken. Draagt altijd en overal een hoofdtelefoon.
arrow

Helena Van Den Driessche

Queen of the Weirdos
Helena Van Den Driessche
close
info:
Studente journalistiek, fotografieliefhebber, Marvel- én DC enthusiast, Japanlover. Mijn camera en ik schuimen zoveel mogelijk Geeky-conventies af om jullie te voorzien van een gezonde dosis geekyness!
arrow

Mathijs Bogaert

Trophy Hunter
Mathijs Bogaert
close
info:
Ik ben student Journalistiek aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ik speel al bijna heel mijn leven games en kan daarom wat dieper ingaan op dat onderwerp (stemacteurs, vergelijkingen met vroeger, testen op bugs/glitches,...) Behalve het spelen van games, hou ik van muziek.
Samah Saadi
arrow

Samah Saadi

Spider-Sam
close
info:
Gepassioneerd door Playstation, films, series en Marvel comics, gecombineerd met een opleiding journalistiek aan de Arteveldehogeschool, leidt deze 20-jarige geek een druk bestaan. Dat houdt hem echter niet tegen om overal ten volle van te genieten. Zijn grote droom is om ooit een eigen Hollywoodprent te regisseren. Je leeft ten slotte maar één keer, so dream BIG.
Stef Debeuf
arrow

Stef Debeuf

Het Rund
close
info:
Deze student Journalistiek van de Arteveldehogeschool brengt zijn dagen vooral voor de computer of televisie door. Als hij niet naar series zit te gapen, dan zit hij aan zijn Playstation gekluisterd. Hij speelt al sinds zijn vierde dus de console heeft voor hem geen enkel geheim. Daarnaast zit hij vaak luidkeels mee te zingen met The Beatles. Verder is deze 20-jarige West-Vlaming een Standardsupporter in hart en nieren.